Niet in deze categorie

Bomen verwijderen en vervangen

Iedere boom heeft een eigen functie, waarde of toekomstverwachting. De boomspecialisten van Hoefakker adviseren u bij de keuze voor vervangen of behouden.

Van advies tot verwijderen en nieuwe aanplant

Een boom behouden voor de toekomst is wat Hoefakker nastreeft. Als het desondanks nodig is bomen te verwijderen dan is Hoefakker uw partner. Wij rooien bomen in alle omstandigheden, ook in grotere aantallen per keer. Vaak plaatsen wij dan ook direct daarna de nieuwe bomen die beter afgestemd zijn op de betreffende plantlocatie inclusief groeiplaatsverbetering. Op deze manier kunnen wij een geheel traject van A tot Z voor u realiseren.

Toch vervangen…

Situaties die kunnen doen besluiten bomen te vervangen:

  • Kwaliteit Bomen zijn dan in een onomkeerbare slechte conditie.
  • Wortelopdruk Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op voor verkeersdeelnemers of geeft schade aan particuliere eigendommen.
  • Verminderde lichtinval Bomen die dusdanig veel schaduw veroorzaken dat er in een woning minder dan 2 uur lichtinval is.
  • Extreme overlast Voorbeelden hiervan zijn extreem veel overlast door bladval, zaadjes, pluizen.

4x aandacht voor het verwijderen van bomen

  1. Glasheldere (prijs)afspraken

U krijgt vooraf altijd een glashelder voorstel met kosten en alle afspraken. Onze missie is u te ontzorgen. Wij kunnen een traject van begin tot eind voor u regelen. Zo bespaart u veel tijd en kosten omdat de verantwoordelijkheid voor alle taken bij één partij ligt. Door onze ervaring en materieel kunnen wij u vaak een aantrekkelijk aanbod doen.

  1. Minimale overlast

Wij rooien regelmatig bomen langs hoofd- en snelwegen. Wij weten precies hoe we dit soort opdrachten kunnen voorbereiden, plannen en uitvoeren met zo min mogelijk overlast. Wij voorzien  in alles inclusief benodigde verkeersmaatregelen. Wij denken proactief met u mee.

  1. (Verkeers)veiligheid

 Bij het rooien / kappen van bomen werken we regelmatig langs de openbare weg. Daarbij is het belangrijk veiligheid van medewerkers en weggebruikers te garanderen. Hoefakker neemt daartoe maatregelen in  overleg met de betrokken instanties. We maken glasheldere afspraken!

We werken met boomspecialisten die verschillende klimtechnieken goed beheersen en weten hoe ze veilig met materieel zoals hoogwerkers en telekranen werken.

  1. Eindbeeld

Bomen gerooid en dan? Wij maken de oude standplaats geheel gereed voor nieuwe aanplant of desgewenst een andere bestemming. Met een speciale zogeheten stobbenfrees kunnen we de kern van de boomstronk  verpulveren, afvoeren en aanvullen. Dit is meestal voldoende om de plek weer een nieuwe bestemming te geven. Dit is een veel goedkopere en vriendelijkere methode dan met een graafmachine de gehele stronk uitgraven.