Niet in deze categorie

CO2 reductie

Hoveniersbedrijf Hoefakker is continue bezig om  de CO2 uitstoot te reduceren. Kleine veranderingen in de bedrijfsvoering kunnen al een aardig verschil maken.

Brandstof besparen

Een van die aanpassingen is dat wij de banden van onze voertuigen vullen met stikstof. De samenstelling van stikstof is dikker dan lucht en hierdoor blijven de banden langer op spanning. Dankzij de juiste bandenspanning besparen we aanzienlijk op brandstof en bandenonderhoud. Te lage bandenspanning van het Nederlandse wagenpark levert jaarlijks 290.000 ton onnodige CO2-uitstoot op. Deze uitstoot staat gelijk aan de uitstoot van maar liefst 29.000 huishoudens per jaar.

CO2-prestatieladder

Om ervoor te zorgen dat ons groen ook écht groen is, houden wij onze CO2-uitstoot nauwgezet bij en brengen we dit in kaart. Dit is een continu proces. Door gebruik te maken van slimme, milieuvriendelijke energieoplossingen brengen we stukje bij beetje onze CO2-uitstoot nóg verder omlaag. Zo werken wij bijvoorbeeld met elektrische machines en maken wij gebruik van groene energie.

3% reductie

Om onze doelstellingen kracht bij te zetten zijn wij voornemens om een CO2 reductie te bereiken van 3% .
Alle relevante documenten vindt u hier.  Informatie over de CO2-prestatieladder kunt u hier vinden.