Niet in deze categorie

Bezonningsonderzoek bomen

Schaduwoverlast door bomen of objecten is een frequent onderwerp van discussie. Wij maken gebruik van een gedetailleerde zonanalyse om de daadwerkelijke zonuren per locatie vast te stellen. Maar hoe pakken we dit precies aan en waarom is dit onderzoek zo belangrijk?

Waarom dit onderzoek?

De hoeveelheid schaduw die bomen of objecten veroorzaken, kan de leefbaarheid en het welzijn van een omgeving beïnvloeden. Met onze zonanalyse kunnen wij precies bepalen hoeveel zonuren een specifieke locatie ontvangt, ongeacht de weersomstandigheden.

Hoe werkt het?

Zonnepadvinder: Dit instrument bestaat uit een reflecterende koepel en een specifiek zonnepad-diagram voor de betreffende locatie.

  • Reflecterende koepel:Alle bomen, gebouwen of andere obstakels voor de zon zijn als reflecties op het oppervlak van de koepel zichtbaar.
  • Zonnepad-diagram:Tegelijkertijd is door de transparante koepel het zonnepad-diagram te zien.

Dankzij het reflecterende principe van de zonnepadvinder is het mogelijk om op elk moment van de dag en in elk seizoen, bij bewolkt of helder weer, een analyse uit te voeren. De werkelijke zonstand op het moment van de analyse is hierbij niet van belang.

Wat biedt ons bezonningsonderzoek?

  • Nauwkeurige zonanalyse: Door locatie specifieke schaduwgegevens van de zonnepadvinder te combineren, verkrijgen we inzicht in hoeveel procent van de tijd de zon op de meetlocatie kan schijnen binnen een specifieke maand en op welke uren van de dag.
  • Rapportage: Onze zonnestralingsgegevens, op uur- en maandbasis, worden gedetailleerd in de rapportage verwerkt, vergezeld van een heldere conclusie.

Conclusie:

Voor een grondig inzicht in de zonuren en mogelijke schaduwoverlast is ons bezonningsonderzoek een onmisbaar instrument. Bij Hoefakker Boomspecialisten bent u verzekerd van een nauwkeurige en professionele analyse.

Neem contact met ons op

Voor onze discipline boomspecialisten neemt u contact op met:

A. van Loo (Aalt), Adviseur / Boomspecialisatie

mobiel: 06 – 51219419

Of stuur een e-mail naar: aalt@hoefakker.com