Niet in deze categorie

Wij zijn Erfgoedhovenier

Als een van de 4 Erfgoedhoveniers in Nederland zijn we door Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg ERM-gecertificeerd. Al tientallen jaren werken wij met passie aan groen erfgoed projecten.

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom

Groen erfgoed projecten bekijken >>

Zoveel meer dan groen …

Ons werk gaat niet alleen om beplantingen, maar ook bijvoorbeeld om parkobjecten, het aangebracht reliëf (glooiingen en dergelijke), waterpartijen en paden. In het verleden door mensen aangelegd. Het zijn onze getuigen van de steeds veranderende relatie tussen mens en natuur. Alles tezamen vormt het uitgangspunt voor ons werk.

Wij werken volgens beoordelings- en uitvoeringsrichtlijnen

Als Erfgoedhovenier werken we volgens beoordelingsrichtlijn (BRL 6000) en een uitvoeringsrichtlijn (URL 6010) opgesteld door ERM.

Dit vereist onder andere dat we deskundig zijn ten aanzien van de bijzonderheden en geschiedenis van de groenaanleg waarin wij werken. We werken binnen de traditie en de eigenheid van iedere plek en houden rekening met de continuïteit in het beheer. Wat we doen documenteren we en we stellen dit beschikbaar aan de opdrachtgever. Wat van belang is voor de instandhouding van het groen erfgoed op de lange termijn.

Uitvoerings- en beoordelingsrichtlijn>>

ERM-gecertificeerd als pré

Als erkend ERM-gecertificeerd bedrijf bieden wij onze opdrachtgevers de zekerheid dat wij staan voor het afleveren van vakwerk en uniforme kwaliteit. En tonen wij zwart-op-wit aan dat wij werken volgens de erkende richtlijnen voor restauratiekwaliteit in de monumentenzorg. Wij merken dat het ook een voorwaarde kan zijn bij de aanbesteding van projecten of het aanvragen van subsidies.

Arno Hoefakker en zijn passie voor groen erfgoed

Het team van Erfgoedhovenier Hoefakker staat onder de leiding van Arno Hoefakker. Hoefakker is een bedrijf met een historie van 60 jaar. Arno begon aan de bezem, maar heeft het bedrijf verder laten uitgroeien. Vandaag de dag telt Hoefakker 4 volwaardige disciplines; hoveniers, boomspecialisten, buitenruimte en groen erfgoed! ‘De gewone dingen ongewoon goed doen’ is het motto van Arno en historische tuinen en parken en bomen hebben eigenlijk al sinds jaar en dag zijn buitengewone aandacht. 

Dé boomspecialist onder de Erfgoedhoveniers

Monumentale bomen zijn groen erfgoed dat ook aandacht verdient. Heeft u veel of grote (monumentale) bomen en wilt u weten wat er nodig is om deze voor de toekomst te behouden? Dan bent u bij Hoefakker aan het juiste adres! Wij combineren namelijk 4 disciplines in 1 bedrijf, waaronder Groen erfgoed en Boomspeciasliten. 

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>