Niet in deze categorie

Historie van Hoefakker

Hoefakker is een familiebedrijf dat ooit, onder leiding van Wim Hoefakker, begon als een loonwerkersbedrijf in De Bilt. In 53 jaar is er veel gebeurd, maar onze toewijding en lokale betrokkenheid is altijd in stand gebleven. “Wij doen gewoon wat we beloven”.

Van eenmansbedrijf tot 4 disciplines onder 1 dak!

Vader Wim Hoefakker, eigenaar van een veehoudersbedrijf in De Bilt, stond in 1962 voor een grote uitdaging. Door de aanleg van de randweg viel er een groot stuk van zijn land af. Hierdoor werd zijn veehoudersbedrijf te klein om twee gezinnen te onderhouden en was Wim genoodzaakt een loonwerkersbedrijf te starten.

Hooien, bieten rooien, maaien en fortgrachten schoonmaken… Dat deed hij toen onder andere. Al snel is Wim ook bij het onderhoud van groen op defensieterreinen (kazernes) betrokken geraakt. Wat zijn zoon, Willem Hoefakker, die zijn bedrijf in 1991 overnam, heeft doorontwikkeld. Sinds 2006 is de broer van Willem, Arno Hoefakker, de huidige directeur. Hij begon aan de bezem, maar heeft het bedrijf verder laten uitgroeien. Vandaag de dag telt Hoefakker 4 volwaardige disciplines; hoveniers, boomspecialisten, buitenruimte en groen erfgoed!

Met de discipline boomspecialisten werkt Hoefakker nu aan de meest uitdagende klussen voor kleine en grote opdrachtgevers. Een toonbeeld van wat wij kunnen is het project Wildlands Adventure Zoo Emmen >>