Niet in deze categorie

Boerderijtuin laten ontwerpen, aanleggen en onderhouden?

Opsnoeien, afzetten, dunnen, maaien, greppels schoonmaken… Erfgoedhovenier Hoefakker helpt u graag bij het onderhoud van uw boerderijtuin. Benader ons ook als u een landelijke sfeer wilt creëren in de boerderijtuin of als de boerderij een andere bestemming krijgt.

Stilstaan bij de historie…

Boerderijen vormen een belangrijke spiegel van de agrarische ontwikkeling in ons land. Het boerenbedrijf is in de loop der tijd steeds anders ingericht. Dat heeft ook consequenties gehad voor de grond eromheen. De functies van de grond waren vroeger vaak: moestuin, mestopslag en boomgaard. Alles was op de een of andere manier nuttig. Ook hebben boerderijen vaak streekgebonden kenmerken. Toen de welvaart toenam, kwam er ook meer aandacht voor de sierfunctie. En ‘voor’ en ‘achter’ kregen steeds meer een eigen unieke functie. Het erf aan de kant van het woonhuis (voor) was meestal de siertuin met bloemen, de moestuin, een bleek en een boomgaard. Op het achterdeel werd het zwaardere werk verricht.

… van de boerderijtuin in beweging

Boerderijen geven tegenwoordig steeds vaker invulling aan eigentijdse wensen.

Misschien woont u in een mooie boerderij en wilt u in de tuin vooral genieten van een landelijke sfeer. Wij maken van uw boerderijtuin graag een droomtuin in harmonie met de omliggende natuur en ruimte.

Ook als uw boerderij een andere bestemming krijgt, bent u bij ons aan het goede adres. Wij proberen samen met onze klant zo goed mogelijk invulling te geven aan eigentijdse wensen zonder de historie en eigenheid van de streek uit het oog te verliezen.

Boerderijtuin onderhoud en behoud =

Singels – Monumentale bomen – Nutsbeplatingen – Houtwallen – Houtsingels – Dorsen – Mest – Tasruimte – Schaapskooi – Landschapstijl – Turfhok – Oogst – Moestuin – Bleek