groen-erfgoedNiet in deze categorie

Boomspecialist bij Slot Zuylen 

Bij Slot Zuylen passen we onze expertise op het gebied van bomen toe in een cultuurhistorisch belangrijk landschap. Hier voeren we als boomspecialisten en erfgoedhovenier grondig bomenonderzoek uit.

Klant: Beheerstichting Slot Zuylen 

Locatie: Slot Zuylen, Utrecht

Taken: Grondig bomenonderzoek en -onderhoud

In opdracht van de Beheerstichting Slot Zuylen voerden wij een uitgebreide boomveiligheidscontrole uit. Dit viel onder boomzorgplicht en omvatte het digitaal in kaart brengen en controleren van de bomen volgens de VTA-methode (Visual Tree Assessment). Tijdens deze inspecties letten we onder andere op spechtengaten, zwammen en holtes, factoren die de gezondheid en stabiliteit van een boom kunnen beïnvloeden.

Onze European Tree Technician (ETT) heeft met gespecialiseerde apparatuur grondige controles uitgevoerd, gevolgd door gedetailleerde rapportages en adviezen over veiligheidsmaatregelen. Dit project was niet alleen belangrijk voor de veiligheid maar ook voor het behoud van de historische waarde van de omgeving.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>