Niet in deze categorie

Landgoederen en buitenplaatsen laten onderhouden en beheren

Het grondgebied van de Utrechtse Heuvelrug is uniek als het gaat om de historische buitenplaatsen en landgoederen. Erfgoedhovenier Hoefakker is gevestigd in de Bilt en heeft dan ook veel ervaring als het gaat om dit type groen erfgoed. Hierdoor bent u met ons verzekerd van goed advies en uitvoering.

Stilstaan bij de historie…

Het onderhoud van de groene elementen van een landgoed of buitenplaats, met name de instandhouding van de historische tuin- en parkaanleg, is een van de speerpunten van Erfgoedhovenier Hoefakker. De historische buitenplaatsen en landgoederen hebben elk hun eigen geschiedenis en identiteit. Kennis van de historie van de aanleg, de verschillende tijdlagen in de aanleg en de samenhang tussen de aanwezige elementen zijn doorslaggevend voor zorgvuldig onderhoud.

…van landgoederen en buitenplaatsen met een nieuwe functie

Veel landgoederen en buitenplaatsen hebben een andere kijk op de toekomst nodig om te blijven voortbestaan. Het onderhoud van de groene elementen van een landgoed of buitenplaats, met name de instandhouding van de historische tuin- en parkaanleg, is vaak kostbaar. Erfgoedhovenier Hoefakker denkt mee vooruit en adviseert over haalbare en slimme oplossingen.

De kunst voor Hoefakker is oog te hebben voor nieuwe functies en tegelijkertijd het verleden te respecteren. Als erkend Erfgoedhovenier staan wij garant voor onze brede deskundigheid, kwaliteit en betrokkenheid. Aangesloten bij de Vereniging van Erfgoedhoveniers werken wij volgens de URL bij groene monumenten.

Landgoederen en buitenplaatsen onderhoud en beheer =

Compositorisch geheel – Tuin en park – Bossen – Landbouwgronden – Moestuinen – Boomgaarden – Kruidentuinen – Monumentale bomen – Beek – Geometrie – Siertuin