Niet in deze categorie

Monumentale tuin herinrichten, aanleggen en onderhouden?

Bij een monumentale tuin is het van groot belang kennis te nemen van de historie van het monumentale gebouw. Het vergt een gedegen voorwerk. Vraag Erfgoedhovenier Hoefakker om vrijblijvend advies.

Stilstaan bij monumentale tuinen in beweging

Wonen of werken in een bijzonder oud pand betekent wonen of werken in de geschiedenis… De vaak monumentale waarde zorgt voor een unieke sfeer. Om dit te behouden is goed en regelmatig onderhoud van belang. Dit geldt ook voor de tuin rondom de woning of bedrijfspand. Erfgoedhovenier Hoefakker is door haar kennis en ervaring in staat de tuin naadloos te laten aansluiten op de bouwstijl, inrichting en sfeer van uw woning of bedrijfspand. Onze ervaring leert dat het behoud van  cultuurhistorie heel goed kan samen gaan met nieuwe wensen.

Monumentale boom in uw tuin?

Oudere bomen zijn vaak beeldbepalend en heel waardevol voor de omgeving waarin ze staan. In veel tuinen staan oude, zeer karakteristieke bomen die zorgen voor een speciale uitstraling. Hoefakker kan u adviseren bij alle vragen omtrent de monumentale boom in uw tuin.

Een boom is vaak monumentaal wanneer hij:

  • minimaal 50 jaar oud is
  • gezond is en naar verwachting nog minimaal 10 jaar zal leven
  • een bijzondere waarde heeft door zijn schoonheid, (cultuur)historie of zeldzaamheid
  • het karakter van zijn omgeving bepaalt

Monumentale tuin kent vele verschijningen

Villatuin – Dorpstuin – Stadstuin – Monumentale boom