groen-erfgoedNiet in deze categorie

Villa Jongerius terug in volle glorie

Klant: Villa Jongerius

Locatie: Utrecht

Taken: restauratie- en onderhoudswerk

Dit maakt het project bijzonder…

Villa Jongerius is een rijksmonument midden in Utrecht met een internationale stijl en een uitheemse uitstraling. Ondernemer Jan Jongerius bouwde deze – toentertijd – moderne villa in de jaren ’30 in een architectuurstijl die een combinatie was van modernisme en art deco.

Toch heeft het gebouw, maar ook het omliggend groen in de jaren daarna in verval geraakt en niet meer het goede onderhoud gekregen dat het verdiende. De erfgoedhoveniers van Hoefakker zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van groen erfgoed. Ook in dit project kwam dit allemaal terug. Van onze kennis van de verzorging van monumentale bomen tot het herstellen van historische tuinen. Zowel groot als klein. Doordat we vanaf het begin betrokken waren bij het Jongerius-project hebben we veel praktische en slimme oplossingen aangedragen om het renovatieproject tot een succes te maken.

Het restauratie- en onderhoudswerk heeft zijn vruchten afgeworpen. Zowel het monumentale pand als de historische tuin is nu in volle glorie te bewonderen en te gebruiken als inspirerende verhuurlocatie. We vinden het een eer om stap voor stap te kunnen meewerken aan dit fantastische en unieke object.

Klik hier voor de site van de Vereniging van Erfgoedhoveniers. Klik hier voor de site van Villa Jongerius.