groen-erfgoedNiet in deze categorie

Monumentale lindes snoeien bij voormalig raadhuis Castricum

In opdracht van de gemeente Castricum hebben we de monumentale lindes bij het voormalige raadhuis zorgvuldig gesnoeid. Ondanks stormschade en de complexe omgeving nabij de historische Sint-Pancratiuskerk, zetten we ons vakmanschap in om de culturele waarde van de bomen te behouden en de veiligheid van de omgeving te verbeteren.

Klant: Gemeente Castricum

Locatie: Dorpsstraat 65, Castricum

Taken: Snoeien van monumentale lindes

Bijzonder aan dit project…

Hoefakker is gespecialiseerd in het snoeien van monumentale bomen. Zo snoeiden we de monumentale lindes bij het voormalige raadhuis aan de Dorpsstraat 65 in Castricum. Dit moest enigszins ingrijpend, doch zorgvuldig gebeuren, vanwege eerder opgelopen stormschade door te veel windvang. Dit project vereist bijzondere zorgvuldigheid, niet alleen vanwege de nabijheid van de historische Sint-Pancratiuskerk en de omliggende begraafplaats, maar ook vanwege de culturele waarde van de bomen zelf. Het team van Hoefakker snoeide de monumentale lindes, met gebruik van technieken die de gezondheid en esthetiek van deze levende monumenten waarborgen, terwijl tegelijkertijd de veiligheid van de omgeving gegarandeerd blijft.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>

Toekomstbestendigheid

Het behoud van de bomen voor de toekomst.

Kwetsbaarheid

Op plekken met emotionele waarden met respect te werk gaan.

Tijd en veiligheid

Met zo min mogelijk overlast de klus veilig klaren.