groen-erfgoedNiet in deze categorie

Nieuwe leifruitrekken bij Kasteeltuin Muiderslot

Hoefakker herstelt symmetrie op deze historische kasteeltuin, met leifruitrekken gemaakt van hout van Houtzagerij Twickel.

Klant: en locatie: Rijksmuseum Muiderslot, Muiden

Taken: planvorming en uitvoering

Bijzonder aan dit project …

Als Erfgoedhovenier werkt Hoefakker al sinds 2008 op deze bijzondere plek. Dit project omvatte het verwijderen van een oude beukenhaag die daar oorspronkelijk niet stond en die moest worden verwijderd vanwege veroudering. We zagen dit als een kans om de symmetrie te herstellen. Na het verwijderen van de haag hebben we leifruitrekken geplaatst op de plek waar de haag stond, en de bestrating aangepast. Nu vormen de leifruitrekken een prachtige lange rij van drie.

Het hout van de leifruitrekken komt van Houtzagerij Twickel, die al in 1771 is opgericht als onderdeel van landgoed Twickel. Destijds werd het gezaagde hout voornamelijk gebruikt voor de bouw en verbouw van de vele boerderijen en gebouwen op het landgoed.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>