Niet in deze categorie

Tuinontwerp laten maken: 3 stappen

Hier kunt u lezen hoe wij in 3 stappen een tuinontwerp voor uw droomtuin maken. En, staan we stil bij de vraag: ‘Wat maakt een tuinontwerp van Hoefakker nu bijzonder?’. Kijk op deze pagina ook naar onze 3D tuinontwerpen!

Stap 1: Oriëntatiegesprek met tuinarchitect

We willen een tuin creëren die past bij uw huis, de omgeving en uiteraard bij u. Daarom plannen we een eerste vrijblijvende gesprek bij u thuis. Zo krijgen wij een beeld van u en uw tuin en u van wat Hoefakker voor u kan betekenen. Onze tuinarchitect zal uw wensen en eisen bespreken en bekijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn. Tijdens dit gesprek maakt onze architect gebruik van moodboards. Een moodboard lijkt op een collage maar geeft een veel completere visualisatie van een idee of gevoel. Zo kunt u heel concreet zien en aan onze tuinarchitect aangeven wat u juist wel of niet aanspreekt.

Zaken die in het eerste gesprek aan de orde kunnen komen zijn:

  • Inventarisatie van uw wensen en ideeën
  • Keuze voor stijl en sfeer o.b.v. moodboards
  • Plan van aanpak
  • Advies
  • Opnemen van de bestaande situatie
  • Budgetbepaling voor de aanleg

Stap 2: Presentatie tuinontwerp

Na dit eerste gesprek presenteren wij binnen 3 weken een tuinontwerp en offerte bij u op locatie. Het ontwerp wordt uitgebreid met u besproken. We geven duidelijke uitleg over de indeling, maten, materialen, etc. Ook geven wij u in deze fase inzicht in de definitieve kosten voor het verwezenlijken van uw droomtuin. We leveren een offerte waarin alles glashelder omschreven staat. Eventuele wijzigingen op het voorstel worden besproken en vastgelegd in een aangepast voorstel. Zo weet u precies waar u aan toe bent! In deze fase komen ook de eventuele aanleg van verlichting en/of een beregeningssysteem aan bod.

Stap 3: Opdracht voor aanleg en beplantingsplan

Als u helemaal tevreden bent met ons plan en de definitieve offerte, dan kunt u ons officieel de opdracht geven voor het aanleggen van uw droomtuin. U krijgt dan 1 vast contactpersoon bij Hoefakker die u van begin tot eind zal begeleiden in het project.

In deze fase kunt u ook gelijk een beplantingsplan laten maken. Wij adviseren dit tijdens de aanlegfase te doen en niet eerder. Omdat in deze fase de contouren goed zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen we veel beter bepalen welke planten op welke plek het beste tot hun recht komen. Bovendien is in deze fase duidelijk welke plantmaterialen we kunnen hergebruiken. Vanzelfsprekend bepalen we dit alles in goed overleg met u.

Daarom een tuinontwerp van Hoefakker!

Wat maakt het ene tuinontwerp nu bijzonder en het andere niet? In een tuinontwerp van Hoefakker staat allereerst de eigenheid van de bewoners en hun woning centraal. Die combineren we met de signatuur van Hoefakker: symmetrie en krachtige lijnvoering in combinatie met bijzondere details die zorgen voor een uniek resultaat.

Ons motto is verder: met de perfecte basis ben je klaar voor de toekomst en hoef je tussentijds nauwelijks iets aan te passen of te veranderen.

Tuinontwerp in 3D

Tuinontwerpen in handschets stijl

Tuinontwerp in grafische stijl