Niet in deze categorie

Boom laten snoeien Utrecht en landelijk

Hier geven wij de belangrijkste redenen voor snoei (door een vakman). En, we beantwoorden de vraag: ‘Wat kost een boom laten snoeien eigenlijk?’.

6 redenen om uw boom te laten snoeien:

 1. De boom neemt teveel licht weg in huis of in uw tuin.
 2. De boom is te groot geworden voor uw tuin.
 3. Buren klagen over de boom bijvoorbeeld door verminderde lichtinval of overhangende takken.
 4. Er is sprake van een onveilige situatie. De boom is uit balans en/of heeft breukgevoelige of dikke dode takken. In de wet is het zo geregeld dat u zorgplicht heeft voor uw boom/bomen. U bent daardoor o.a. verantwoordelijk voor onderhoud. In geval van een gevaarlijke situatie geldt zelfs nog een extra zorgplicht voor de boomeigenaar.
 5. U wilt problemen voorkomen en de boom regelmatig laten snoeien en controleren.
 6. U wilt een mooie gezonde boom die blijft passen in uw tuin. Dit bereikt u door vanaf het begin periodiek uw boom op de juiste manier te laten snoeien door een boomspecialist.

Snoeien van jonge tot oude boom

 • Jonge bomen snoeien we om stabiel en veilig uit te kunnen groeien tot een volwassen boom. Deze snoei kost relatief weinig tijd en legt de basis voor het eindbeeld van een boom. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste takvrije stamlengte. Wilt u straks onder de boom door kunnen lopen?
 • Wat meer volwassen bomen begeleiden we met de snoei naar het eindbeeld. Hier zorgen we voor een zo goed mogelijke ontwikkeling van de kroon.
 • Hoefakker heeft als specialisatie het verzorgen van grote (monumentale) bomen. Wat betreft snoeien, verwijderen we de breukgevoelige takken en snoeien het dode hout uit de boom.

Waarom boom laten snoeien door specialist?

Specialistische kennis bomen snoeien U kunt niet zomaar een paar takken wegzagen. Dit moet zorgvuldig gebeuren door gediplomeerde ‘boomsnoeiers’, zogeheten boomspecialisten.

Wist u dat? Het is erg belangrijk dat het vlak dat ontstaat na het afzagen van een tak altijd schuin naar beneden gericht is. Zodanig dat bij regen het water er afloopt. Anders blijft er water op de wond liggen en kan deze niet goed drogen met gevaar voor infecties en houtrot.

Voor veel bomen geldt een aparte snoeimethode. Onze boomspecialisten weten hier alles van. Ook weten zij op welke plek u takken absoluut wel en niet mag snoeien. Hoe dik takken mogen zijn als u ze snoeit en hoe u snoeiwonden voorkomt. Juiste snoeigereedschap en techniek Goed en scherp gereedschap is vaak het halve werk en voorkomt dat de boom onnodig beschadigt. Verder is bij het snoeien van een boom veiligheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid van belang. Afhankelijk van verschillende factoren zet Hoefakker de juiste mankracht en materieel in. Hoefakker snoeit bomen door middel van klimtechniek of met een hoogwerker. Bijzondere situaties Het is vooral aan te raden een boomspecialist in te huren bij:

 • Hoge boom snoeien / hoge takken snoeien.
 • Bomen met dikke takken snoeien.
 • Boom op een moeilijk bereikbare plek.
 • Boom tussen bebouwing of kwetsbare beplanting.
 • Oude grote (monumentale) bomen.