Niet in deze categorie

Bomen laten kappen / rooien

Of u nu een kleine fruitboom wilt laten kappen of een flinke rij oude coniferen wilt laten verwijderen. Lees hier over het belang van een boomspecialist, kapvergunning en kosten.

Boom laten kappen / rooien. Waar let ik op?

1. Kapvergunning nodig of niet?

U wilt een boom laten kappen. En, u vraagt zich af of u überhaupt een kapvergunning nodig heeft? Het kappen of stevig snoeien (‘kandelabe­ren’) van een boom is namelijk soms toegestaan zonder kapvergunning. Als u wilt geeft onze boomspecialist hierover geheel vrijblijvend advies.

2. Veiligheid door inzet boomspecialist

Een boom rooien is niet iets wat je zelf zou moeten doen. Onze gespecialiseerde boomspecialisten weten precies of een boom veilig is om te benaderen. Afhankelijk van de situatie zet deze de juiste mankracht en materialen in.

3. Bereikbaarheid van de boom

Vaak staat een boom op een moeilijk bereikbare plek. Denk aan een ommuurde stadstuin of tussen kwetsbare beplanting. Dan is een goed doordacht plan belangrijk. Werken we met een hoogwerker of klimmen we in de boom en laten delen van de boom gecontroleerd op de grond zakken?  Ons motto is dat u er zo weinig mogelijk last van heeft. We kunnen veilig, snel en zonder gesleep door uw huis of tuin de boom verwijderen.

4. Na de kap… boomstronk verwijderen

Wij denken vooruit. Wij denken primair niet in het rooien van de boom, maar in hoe wij uw tuin achterlaten. Daarom werken we met speciale machines. Uw boom is gerooid en dan? Wij maken de oude standplaats geheel gereed voor nieuwe aanplant, gazon of terras. Als u dat wilt natuurlijk.

Met een speciale zogeheten stobbenfrees kunnen we de kern van de boomstronk verwijderen en verpulveren. Dit is meestal voldoende om de plek weer een nieuwe bestemming te geven. Dit is een veel goedkopere en tuinvriendelijkere methode dan met een graafmachine de gehele stronk uitgraven.

Vanzelfsprekend regelen we ook de afvoer van het hout, groenafval en de pulp enzoeken we veelal een goede bestemming in de groenrecycling.

Boom laten kappen /rooien. Wat kost dat?

Een boom rooien is lastige klus. Het is geen kwestie van even een zaag in de boom zetten. Daarom is het belangrijk dit door een specialist te laten doen. Nu denkt u misschien dat dat een hoog prijskaartje heeft? Dat valt enorm mee. Goed gereedschap is het halve werk. En door onze ervaring en routine klaren wij de klus veel sneller.

Achterhaal wat de exacte kosten zijn van het laten rooien van een boom. Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Met 1 muisklik heeft u snel een antwoord. Of bel ons direct op T. 030 – 2201021.