groen-erfgoedNiet in deze categorie

Aanplant van een Rode Beuk maat 70-80

Op het terrein van Huize Randenbroek hebben we een grote Rode Beuk aangeplant. Dit middeleeuwse landgoed, met historische bouwwerken en een ontwerp van tuinarchitect Hendrik van Lunteren, vereist zorgvuldigheid en expertise bij het planten van grote bomen.

Klant: Gemeente Amersfoort

Locatie: Huize Randenbroek

Betreft: Buitenplaats / Park

Taken: Aanplant van een Rode Beuk maat 70-80 en het water geven de eerste 2 jaar na aanplant.

Dit maakt het project bijzonder…

Randenbroek is een van oorsprong middeleeuws huis met landgoed. Op het landgoed staan meerde oude bouwwerken zoals een duiventoren en een orangerie. Het park is van grote historische waarde vanwege zijn ouderdom en de betrokkenheid van tuinarchitect Hendrik van Lunteren.

De grootte van de boom blijft ook bijzonder. Wij planten regelmatig bomen met een grote kluit. Maar het blijft een bijzondere taak die we zorgvuldig verrichten. Zowel vanwege veiligheid als voor een succesvolle aanplant.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>