groen-erfgoedNiet in deze categorie
Vollenhoven

Ambachtelijk straatwerk bij Rijksmonument

Op Landgoed Vollenhoven hebben we het buitenterrein van het monumentale rijksmonument “Stal Boerderij Den Eijk” ontworpen en aangelegd, waarbij materialen zijn hergebruikt en multifunctionele oplossingen zijn geïntegreerd.

Klant en locatie: Landgoed Vollenhoven

Taken: ontwerp en aanleg

Dit maakt het project bijzonder…

Op Landgoed Vollenhoven, een van de landgoederen waar wij als erfgoedhovenier diverse projecten renoveren en onderhouden, staat het monumentale gerestaureerde rijksmonument “Stal Boerderij Den Eijk” (anno 1806).

Hoefakker is gevraagd om het buitenterrein te ontwerpen en aan te leggen. Omdat de stal voor meerdere doeleinden wordt gebruikt moesten wij een multifunctioneel terrein ontwerpen. Om geheel in stijl te blijven van de omgeving hebben wij veel materialen hergebruikt. De reeds aanwezige gebakken Walen en de IJsselklinkers zijn opnieuw gelegd en waar nodig aangevuld met nieuwe materialen. De parkeerplaatsen zijn aangelegd met gebruik van puinverharding (menggranulaat) over enige tijd zal deze mooi met gras overgroeid zijn zodat de landelijke uitstraling behouden blijft.

Dit project is weer een prachtig voorbeeld van de diversiteit aan werkzaamheden die Hoveniersbedrijf Hoefakker kan uitvoeren.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>