Hoefakker

Nieuw voortuin ontwerp in Soest

Dit voorjaar kreeg hoveniersbedrijf Hoefakker van de bewoners van het huis in Soest een duidelijke opdracht: maak een compleet nieuw voortuin ontwerp.

Een vrij rigoureus ontwerp in Soest

De tuinontwerper toverde de tuin van zo’n 600m2, gevuld met grote oude coniferen en rododendrons om tot een leefbare, ‘open’ tuin waar de bewoners dagelijks van genieten. Een nieuwe voortuin ontwerpen begint met een duidelijk doel en plan. De aandacht op het huis en zijn prachtige ligging, werd in het oude ‘ontwerp’ afgeleid door grote struikpartijen en verwilderde bossen rododendrons. Door de keuze voor een terrasvormige, “open” tuin die is omgeven door een strakke haag, is het huis opgebloeid tot het stralende middelpunt.

Onderhoudsvriendelijk tuin ontwerp

Ook is er gedacht aan het tuinonderhoud. Door de hoge ligging van het huis liep de tuin voorheen schuin af naar de weg. Dit maakte het onderhouden ervan een stuk lastiger, en daar is in het nieuwe ontwerp rekening mee gehouden. Het voortuin ontwerp bestaat nu uit drie rechte ‘verdiepingen’ die door een pad met grote antracietgrijze tegels worden verbonden.  Het nieuwe tuinontwerp zorgt voor een ideale combinatie van “open” en privé. Zo bestaat  het terras uit een brede strook tegels omheind door zes hoge bomen te midden van een smalle strook met groen. Hierdoor ontstaat een ‘eigen plekje’ in de grote tuin, waar toch het volledige overzicht over deze prachtige tuin bewaard blijft.

De bewoners zijn zeer te spreken over het resultaat en genieten dagelijks van hun nieuwe paradijs. Kortom, wij als Hoefakker zijn trots op het resultaat en wensen de bewoners heel erg veel plezier met hun nieuwe prachttuin.