Niet in deze categorie

Historie Hoefakker

Hoveniersbedrijf Hoefakker is een familiebedrijf dat ooit, onder leiding van Wim Hoefakker, begon als een loonwerkersbedrijf in De Bilt. In 53 jaar is er veel gebeurd, maar onze toewijding en lokale betrokkenheid is altijd in stand gebleven.“Wij doen gewoon wat we beloven”

Van eenmansbedrijf tot Hoveniersbedrijf Hoefakker

Vader Wim Hoefakker, eigenaar van een veehoudersbedrijf in De Bilt, stond in 1962 voor een grote uitdaging. Door de aanleg van de randweg viel er een groot stuk van zijn land af. Hierdoor werd zijn veehoudersbedrijf te klein om twee gezinnen te onderhouden en was Wim genoodzaakt een loonwerkersbedrijf te starten.

Hooien, bieten rooien, maaien en fortgrachten schoonmaken… Dat deed hij toen onder andere. Al snel is Wim ook bij het onderhoud van groen op defensieterreinen (kazernes) betrokken geraakt. Wat zijn zoon, Willem Hoefakker, die zijn bedrijf in 1991 overnam, heeft doorontwikkeld. Sinds 2006 is de broer van Willem, Arno Hoefakker, de huidige directeur. Hij begon aan de bezem, maar heeft het bedrijf verder laten uitgroeien tot het volwaardige hoveniersbedrijf dat het vandaag de dag is.

Veelzijdig groen vakmanschap

“De klant zoveel mogelijk ontzorgen bij problemen rond het huis,” dat was altijd onze wens. Tegenwoordig doen onze 25 enthousiaste medewerkers dat. Ingewikkeld straatwerk of problemen met uw riolering, ook dat lossen wij voor u op. Mede daardoor behouden we lange klantrelaties. Toch blijft kwaliteit, bij alles wat we doen, topprioriteit. Zo zijn we specialist op het gebied van boomverzorging, dragen we het Groenkeur-keurmerk en zijn we erkend Erfgoedhovenier. ‘Steeds beter worden’ is onze visie.