groen-erfgoedNiet in deze categorie

Erfgoedhovenier Fort Voordorp

Hoefakker onderhoudt het groen erfgoed rond Fort Voordorp: een plek waar respect voor historie en hedendaagse activiteiten samengaan.

Klant en locatie: Fort Voordorp, De Bilt

Taken: onderhoud en renovatie

Fort Voordorp (voluit: Fort op de Voordorpse Dijk) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en ligt aan de rand van Utrecht. Het is een combinatie van historische en moderne elementen, in een fraai gelegen en inspirerende evenementenlocatie. Als een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie werd het fort aangelegd in de periode 1867-1871. In 1960 werd het fort als verdedigingswerk opgeheven en nu is het in gebruik als evenementenlocatie.

Fort Voordorp is een mooi voorbeeld van een plek waar historie en eigentijdse wensen samenkomen. Als Erfgoedhovenier doet Hoefakker er alles aan om het stuk groen erfgoed zo goed mogelijk te behouden en tegelijkertijd rekening te houden met hedendaagse activiteiten. De instandhouding en het historisch beeld staan voorop. Zo snoeien we de hagen volgens de groen erfgoed uitvoeringsrichtlijn (URL) , onderhouden we de grachten door o.a. duurzaam rietbeheer en voeren we waar nodig reparaties uit.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>