groen-erfgoedNiet in deze categorie

Bosrandbeheer Amsterdamse Bos

Als erfgoedhovenier en boomspecialist verrichten wij belangrijk werk in het Amsterdamse Bos, waarbij ons team zich inzet voor duurzaam bosrandbeheer.

Klant:  Gemeente Amstelveen

Locatie:  Amsterdamse Bos

Taken:  Uitvoering

Bijzonder aan dit project …

Bosranden die een geleidelijke overgang naar gesloten bos vormen, zijn misschien wel de belangrijkste hotspot van diversiteit. Daarom heeft het Amsterdamse Bos een bestand samengesteld waarbij niet langer machinaal gesnoeid gaat worden, maar waar het team van Hoefakker Boomspecialisten is ingezet voor duurzaam bosrandbeheer. Zo werken we samen aan een ‘golvende’ bosrand met een grotere variëteit aan bomen en struiken en een aantrekkingskracht voor veel insecten. Door op deze manier in te grijpen blijft het bos aantrekkelijk en divers.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>