boomspecialistenNiet in deze categorie

Boomverplanting twee lindebomen Nijkerkerveen

 

Klant en locatie: gemeente Nijkerk

Taken: boomverplanting twee lindebomen

Bijzonder aan dit project…

Het centrum van Nijkerkerveen vernieuwt. Vanwege deze herinrichting krijgen twee fraaie zomerlinden een nieuw leven op een nieuwe groeiplaats. Het betreft twee Tilia platyphyllos met een stamdiameter van 65 en 60 cm.
Na een jaar voorbereiding hebben we naar dit moment toegewerkt. Deze voorbereiding heeft als doel de kluiten van de boom te intensiveren en de boom dus klaar te stomen voor het verplantmoment.

De kluiten zijn rond gegraven en gelicht. We hebben de bomen met behulp van een 200 tons telekraan op een dieplader gehesen en verplaatst naar de nieuwe plantlocatie. Met behulp van de telekraan zijn de bomen in de nieuwe groeiplaats gehesen en herplant.

Beiden bomen hebben een nieuwe groeiplaats gekregen. Eén boom is in de volle grond met bomengrond herplant en de andere boom komt in de verharding en heeft een groeiplaats in bomengranulaat gekregen.
Zo zorgen de boomspecialisten van Hoefakker én de gemeente Nijkerk voor het behoud van de bomen voor de toekomst. En blijft een aantrekkelijke groenvoorziening in stand.

Meer boomverplanting projecten >>

Burger & stakeholder

Een aantrekkelijke groenvoorziening nabij hun woningen blijft in stand.

Toekomstbestendigheid

Het behoud van de bomen voor de toekomst.

Kwetsbaarheid

Extra focus op een minimum aan transport- en boombewegingen.