boomspecialistenNiet in deze categorie

Boomverplanting Hollandse linde gemeente Veenendaal

 

Klant en locatie: gemeente Veenendaal

Taken: boomverplanting Hollandse linde

Bijzonder aan dit project…

Na ruim een jaar voorbereiding op het verplanten van deze boom hebben we naar dit moment toegewerkt. Deze prachtige Hollandse linde kon naar zijn nieuwe plantplaats.

Aan de Grift in Veenendaal-West maakt de voormalige basisschool plaats voor de nieuwbouw van 17 moderne woningen. De Hollandse linde moest daarom verplant worden.

Al in het voorjaar van 2020 zijn we begonnen met de voorbereiding, zoals rondom de boom een vierkante sleuf graven om een compacte en goed doorwortelde kluit te krijgen. Dit zorgt niet alleen voor snellere hergroei, maar ook voor het vormen van een stabiele kluit tijdens het transport.

Deze Hollands linde is verplant met behulp van de hijsmethode. Bij de toepassing van deze methode worden hijsbanden rond de stam onder de eerste takkrans aangebracht. Daarna worden de kettingen van de telescoopkraan door de kroon van de boom geleid, om deze vervolgens aan de hijsbanden te bevestigen. Aan deze banden wordt de boom in zijn geheel opgetild. De boom wordt binnen draaibereik op de dieplader geplaatst.

Hoefakker Boomspecialisten was ook verantwoordelijk voor de inrichting van de nieuwe groeiplaats. Met speciale aandacht zorgen we voor goed doorwortelbare ruimte, voeding, water- en zuurstofhuishouding in de bodem. Het verplantproces stopt niet na de verplanting zelf. Hoefakker Boomspecialisten verricht nog 3 jaar de nazorg en het watergeven

We zijn trots om weer een boom een tweede leven te geven!

Meer boomverplanting projecten >>

Burger & stakeholder

Een aantrekkelijke groenvoorziening in Veenendaal blijft in stand.

Toekomstbestendigheid

Het behoud van de bomen voor de toekomst.

Kwetsbaarheid

Succesvol verplanten door vroegtijdig te beginnen met de voorbereiding.