groen-erfgoedNiet in deze categorie

Boomveiligheidssnoei Amsterdamse Bos

Het bos onderhouden is duurzaam en tevens belangrijk voor de veiligheid voor mens en dier. Ons team draagt in het Amsterdamse Bos bij aan een veilig, gezond en gevarieerd bos waarvan iedereen kan genieten.

Klant: Gemeente Amstelveen

Locatie: Amsterdamse Bos

Taken: Uitvoering

Bijzonder aan dit project …

Het Amsterdamse Bos in Amstelveen is een prachtig natuurgebied met recreatieve mogelijkheden. Het is drie keer zo groot als Central Park in New York en heeft een eindeloos netwerk van paden (200 km) voor wandelaars, fietsers en ruiters.
De boomspecialisten van Hoefakker werken o.a. rondom het Bostheater dat omringd is door bomen en bij de (inter)nationaal bekende Bosbaan waar roeiwedstrijden worden gehouden.

Periodieke boomveiligheidscontroles (BVC)
Wanneer tijdens de periodieke boomveiligheidscontroles (BVC) gebreken worden geconstateerd, is het noodzakelijk om actie te ondernemen. Het snoeien van de boom, het verwijderen van gevaarlijke takken of het aanpassen van de kroon kan dan nodig zijn.

Samen met vrijwilligers
Een bijzonder project dat we met de vrijwilligers hebben uitgevoerd, was het snoeien van een oude hazelaar. Omdat op de plek van deze boom geen landbouwvoertuigen mogen komen, hebben we al het snoeiwerk met de hand gedaan. De snoei was nodig omdat de watergangen waar deze hazelaar groeit regelmatig worden gebaggerd. Zo is er genoeg ruimte voor de schuifboot om zijn werk te doen.

Gecertificeerde specialisten
Ons team van boomverzorgers bestaat uit gecertificeerde European Tree Workers en European Tree Technicians, echte vakmensen die met hun kennis en vaardigheden zorgen voor het welzijn van de bomen en hun omgeving.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>

Toekomstbestendigheid

Het behoud van de bomen voor de toekomst.

Kwetsbaarheid

Werken met oog voor kwetsbare flora en fauna.

Tijd en veiligheid

Er alles aan doen om het bos veilig te houden voor bezoekers.