groen-erfgoedNiet in deze categorie

Herplanting Meertje van Vlek

In Gemeente Gooise Meren hebben we bomen geplant rond het Meertje van Vlek na de verwijdering van zestien populieren. De populieren waren aan het einde van hun levenscyclus. Bij de herplanting is het oorspronkelijke ontwerp van tuinarchitect Dirk Tersteeg (1876-1942) zoveel mogelijk gevolgd.

Klant: Gemeente Gooise Meren

Locatie: Meertje van Vlek, Jan Jurrissenplantsoen

Taken: Planvorming en uitvoering

Bijzonder aan dit project …

In overleg met de bewoners en gemeente zijn we tot een renovatieplan gekomen, dat gefaseerd uitgevoerd is. De nieuwe bomen zijn Italiaanse populieren (Populus nigra ‘Italica’) en een bolesdoorn (Acer platanoides ‘Globosum’) en een grote treurwilg (Salix sepulcralis Chrysocoma), die gespiegeld rondom de vijver komen te staan. Ook zijn er bij de huizen meidoorn bomen geplant ( Crataegus succulenta ‘Jubilee’).

Over Dirk Tersteeg
Dirk Tersteeg ontwierp – behalve de Begraafplaats Nieuw Valkeveen – in het gebied van de Gooise Meren maar liefst drie parken, bij elkaar in de buurt liggend: het Mouwtje, het Bilderdijkpark, beide deel uitmakend van het beschermd dorpsgezicht Brediuskwartier Bussum, én het Jan Jurrissenplantsoen, met centraal daarin een rechthoekige vijver, in de volksmond het ‘Meertje van Vlek’.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>