groen-erfgoedNiet in deze categorie

Beplantingsplan bij Meertje van Vlek

In de gemeente Gooise Meren hebben we rond het Meertje van Vlek een nieuw beplantingsplan gemaakt en uitgevoerd, gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp. Dit project volgt het ‘beplanting in balans’ concept van Hoefakker, dat afwijkt van traditionele beplantingssortimenten en bodemsamenstellingen.

Klant: Gemeente Gooise Meren

Locatie: Meertje van Vlek, Jan Jurrissenplantsoen

Taken: Planvorming en uitvoering

Bijzonder aan dit project …

Het beplantingsconcept steunt op vijf pijlers:

  1. Locatie
  2. Bredere context (in dit geval de historische waarde)
  3. Beheer
  4. Robuustheid
  5. Seizoensgebonden beeld

Deze aanpak is gericht op het garanderen van een duurzame oplossing op maat. De context was essentieel voor de aanpak bij het Meertje van Vlek. Als Erfgoedhovenier heeft Hoefakker speciale aandacht voor de historische waarde van de locatie. Deels verwaarloosde plantvakken zijn gerooid en waar mogelijk heraangeplant volgens het oorspronkelijke beplantingsplan, waarmee de historische integriteit van het gebied behouden blijft.

Over Dirk Tersteeg
Dirk Tersteeg ontwierp – behalve de Begraafplaats Nieuw Valkeveen – in het gebied van de Gooise Meren maar liefst drie parken, bij elkaar in de buurt liggend: het Mouwtje, het Bilderdijkpark, beide deel uitmakend van het beschermd dorpsgezicht Brediuskwartier Bussum, én het Jan Jurrissenplantsoen, met centraal daarin een rechthoekige vijver, in de volksmond het ‘Meertje van Vlek’.

Neem contact met ons op

Wilt u in gesprek over uw groen erfgoed, hoe u dit kunt herinrichten en/of onderhouden? Neem dan contact met ons op via 030 – 220 10 21. Of stuur een e-mail naar info@hoefakker.com.

Meer groen erfgoed projecten

Wij zijn gespecialiseerd in hovenierswerkzaamheden bij historische tuinen, parken, landgoederen, buitenplaatsen en dergelijke. Wij werken al tientallen jaren met passie aan zeer diverse groen erfgoed projecten verspreid over Nederland, zoals voor:

  • Rijksmuseum Muiderslot
  • Huis Doorn
  • Villa Jongerius
  • De Pandhof van de Dom
  • En meer …

Meer groen erfgoed projecten>>